exploradores

domingo, 16 de diciembre de 2018

IOGA Y MEDITACIÓ A L'AULA

Com ja sabeu, fa dos cursos vaig posar en marxa els tallers de ioga i meditació a l'aula d'Infantil. Aquest curs acabaré promoció amb el grup i al llarg d'aquestos tres cursos he pogut veure l'evolució en aquestos tallers on es requereix concentració, silenci, respecte a un mateix i als altres, control corporal, imaginació, visualització, pressa d'autoconcsciència, atenció, relaxació, precissió.

El primer any gaudien molt amb el ioga però demanaven un ioga més dinàmic i els costava molt respectar el silenci. És per això que vaig posar en pràctica l'aprenentatge de certes postures amb les cartes  "Eduyoga".

També utilitzava vídeos dinàmics on es practicaven postures a través de contes i música:

CANAL "YOGIC"

Pel que fa a la meditació, utilitzava els llibres de Maureen Garth:

Només pocs xiquets i xiquetes aconseguien visualitzar el que narraven les històries.  
Creava un ambient obscur, amb lamparetes de llums, tots gitats al terra amb coixins i tapats amb mantes. Llegia una de les històries i en acabar qui volia compartia el que havia imaginat.


A 2n d'Infantil vaig seguir amb la mateixa dinàmica i, poc a poc, observava la capacitat per estar més temps practicant ioga. Vaig començar a preparar petites tables de ioga amb algunes salutacions al sol i exercicis enllaçats, per després practicar postures amb les cartes.

A les meditacions observava que hi havia més capacitat de concentració i de visualització, ja que eren més els qui decidien compartir el que havien imaginat amb la lectura.

Vaig treballar també la consciència respiratòria i relaxació amb aquest llibre:


I, finalment, a 3er d'Infantil he posat en marxa la pràctica de postures amb el llibre:Aquest organitza diferents postures de ioga en ordre alfabètic i s'explica el procés per poder-la realitzar de manera molt amena i lúdica. 

A cada sessió practiquem les postures que hem vist en altres sessions i per acabar presentem una pàgina nova, de manera que les sessions són acumulatives. A cada sessió llegim totes les postures i les practiquem, una per una, des de la primera pàgina fins la nova  a presentar, de manera que a l'inici de curs les sessions eren molt curtes i ara ja tenen una durada d'uns 15'.

Els alumnes es mostren molt motivats perquè volen descobrir les noves postures i sempre em demanen més temps, però respectem les pautes per mantenir la il.lusió  i motivació a les següents sessions.

Al principi practicàvem al terra, però fa unes setmanes he comprat uns protectors de càmping que resulten molt agradables i còmodes, són suaus, tous i aïllen del fred del terra.

A més, enguany també es mostren amb molta més capacitat de concentració a les meditacions i hi ha més participació a l'hora de compartir les seues visualitzacions.

Sens dubte, ha estat tota una evolució i experiència que els ajuda a baixar el ritme i concentrar-se, tot i que encara és molt difícil, al menys per a aquest grup tan complexe, guardar silenci.

Vos anime a posar-ho en marxa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario