exploradores

lunes, 9 de mayo de 2016

IOGA PER A INFANTS

Fa un temps que portava donant-li voltes a la idea de realitzar petites sessions de ioga a l'aula. Ara que ha arribat el bon temps els menuts están més nerviosos i els costa centrar-se a les activitats que requereixen una major concentració. A més a més, molts d'ells ja comencen a agafar postures viciades quan estan asseguts a les cadires. És per això que un dia vaig provar a realitzar alguns estiraments i algunes postures senzilles que ja coneixia d'haver practicat aquesta disciplina, amb un acompanyament musical de relaxació. El resultat va ser molt positiu i els alumnes començaren a demanar quasi a diari eixos moments de pau, concentració i relaxació.  Com que veia que em feia falta algun suport visual que ens ajudara a ambdues parts, vaig estar buscant i he trobat aquest joc tan interessant.
El joc conté 27 cartes amb fotografies de xiquets realitzant postures de ioga senzilles i una explicació de com s'ha de realitzar i què treballa en el nostre cos, en què ens beneficia. A més també hi ha dos contes i algunes propostes d'activitat, però es poden ampliar en gran manera.
Avui ha estat el primer dia que les hem utilitzades i puc dir que són tot un encert. Els xiquets estan en silenci, concentrats, tractant de reproduir la imatge, treballant la respiració al mateix temps i la relaxació i, en acabar, es troben molt més tranquils.
Vos animeu a provar-ho?


 "La muntanya"

 "El llibre"


"La cobra"

No hay comentarios:

Publicar un comentario