exploradores

lunes, 7 de marzo de 2016

PROJECTE RIPOLLÈS

(Recordeu: si cliqueu baix, on posa etiquetes: PROJECTES podreu veure tots els projectes publicats en aquest blog)

Aquest trimestre, per innovar i fer alguna cosa diferent a l'escola, hem  treballat un dels pintors més coneguts de la nostra terra: JOAN RIPOLLÈS. Aquest pintor i escultor valencià, nascut a Alzira, ens ha regalat una obra molt completa, colorida, carregada de detalls simbòlics representats d'una manera senzilla, que fa d'aquest art un model perfecte per treballar amb diferents tècniques plàstiques i multitud de colors amb els infants d'Educació Infantil. Ripollès Motiva els més menuts per la seua forma, el seu color i la capacitat de transmetre'ns que qualsevol de nosaltres pot convertir-se en un GRAN ARTISTA. Només cal creure en u mateix i intentar-ho!
 
 
Per motivar els alumnes vam posar diferents obres al hall i vam fingir que les trobàvem de sobte. Així va ser el descobriment:
 
  
Al dia següent teníem una carta, que ens havia enviat Ripollès,  per preguntar-nos si ens havien agradat els quadres que ens havia deixat al col.le. Amb aquesta carta, vam descobrir qui n'era l'autor.
Ripollès ens convidava a convertir-nos en grans artistes com ell i, com no podia ser menys, tots van dir que sí. Així, eixe mateix dia, vam començar a imaginar-nos com podríem pintar. Vam buscar coses de Ripollès a la xarxa i vam visualitzar alguns vídeos als quals apareixia pintant amb diferents tècniques. No se'n vam anar a casa sense fer la nostra primera creació totalment lliure. Ah! I no se'ns va oblidar posar nom a les nostres creacions!
 
 
Des d'aquell dia, aquestes són algunes de les obres que hem anat elaborant a tot el cicle.
 


"El sol de cristal"
 

 
Portada

 
Lliure creació.

 
 

 
"Dona amb cor"
 
Aquesta obra la realitzàrem utilitzant la tècnica de "la pintura xicle". Podeu veure una mostra de la "pintura". Aquest material s'utilitza com qualsevol tèmpera o aquarel.la. Quan es seca es queda com una goma que es pot eliminar rascant amb l'ungla i estirant com si fóra un xicle.
Primer els xiquets van resseguir el contorn del dibuix amb la pintura i palets de les orelles. Quan es va secar ho van pintar per damunt amb aquarel.les i, finalment, després de tornar-se a secar, van llevar la pintura.
 Mireu quin resultat més bonic!
 

 

Quadre amb llenç. Lliure creació.
 

Lliure creació.


 
Escultures amb tècnica paper-cartró.
 
 
 
I per finalitzar, ací teniu un video resum de com ha quedat l'exposició que hem fet al col.le per tal que totes les famílies vinguen a veure les grans obres que hem creat entre tots. Tenim uns grans artistes!
 
 


 
 
 
 
 
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario