exploradores

jueves, 20 de octubre de 2016

SENSACIONS AMB ELS PEUS



Una de les coses que fem cada setmana, al menys un parell de vegades, és llevar-se les sabates i calcetins per fer ioga o alguna activitat sensorial.

Com podeu veure, ací estem experimentant diferents sensacions amb diverses textures utilitzant els nostres peus.

A més, llevar-se les sabates i calcetins implica una tasca complexa per als menuts, ja que quan acaben han de tornar a posar-se'ls. Uns poden sols, altres necessiten ajuda, però són els companys qui ajuden als qui no poden. D'aquesta manera es motiven uns als altres i treballem l'adquisició d'autonomia.

Els encanta anar descalços!

TEXTURES AMB SPAGUETTI

Mireu que bé s'ho passen els menuts de 3 anys. En aquesta ocasió hem estat experimentant amb spaguetti. Primer vam veure quina textura tenien sense bollir i la seua fragilitat. se'ns trencaven de seguida! i què va passar? Que de sobte d'un spaguetti en teniem dos, tres, quatre i sense voler havíem pres contacte amb la fracció, encara que no arribaren a entendre-ho del tot. Però per alguna cosa es comença i què millor que amb la pràctica real.

Després vam tocar els spaguetti bollits amb un poc d'oli i vam veure que tenien una textura apegalosa, greixosa i esvarosa.

Això sí, no tan sols van utilitzar les seues mans per experimentar...




domingo, 9 de octubre de 2016

EXPERIMENTS AMB AIGUA I FARINA

Seguim treballant l'experimentació sensorial i la motricitat amb diversos materials que tenim al nostre entorn més proper. 
En aquesta ocasió els menuts van tindre l'oportunitat de tocar la farina i sentir que estava suau i molla, seca. Després van tocar l'aigua i van dir que estava "mullada", humida i freda. Per últim vàrem barrejar farina i aigua per crear una massa similar a la del pa o els pastissos i vàrem "amassar" dins el recipient, per acabar extenent la massa per tot arreu. 
Com creieu que s'ho van passar? Les seues cares de felicitat i d'incredulitat, complicitat, per estar fent una "marranada" que a casa no els permeten fer, no tenien preu!

Una experiència molt gratificant i enriquidora.








LA INTEGRACIÓ SENSORIAL

La integració sensorial en el xiquet és bàsica per al correcte desenvolupament de totes les seues funcions sensoriomotrius que li permetran des de caminar correctament fins a obtenir una informació completa de l'entorn que l'envolta, escriure, dibuixar, calcular...en definitiva, ser capaç de desenvolupar les diferents capacitats i habilitats treballades tant a l'escola com al context familiar i és, per això, que els mestres s'hem de formar per poder donar resposta desde la infància i previndre possibles dificultats d'aprenentatge. 
Ací vos deixe un xicotet video explicatiu.