exploradores

miércoles, 28 de septiembre de 2016

"EL CEREBRO DE HUGO"

Documental amb testimonis reals de persones amb autisme que narren les dificultads experimentades des del naixement i com s'han anat integrant a la societat. 

És increible com tenim una venda als ulls que ens impedeix empatitzar amb persones ben diverses que tenen el mateix dret a viure i a l'educació que nosaltres. M'ha semblat un video molt interessant.

FRANCESCO TONUCCI: "La casa puede ser más peligrosa para el niño que la calle"

Ací vos deixe un enllaç a un video i entrevista a Francesco Tonucci on reflexiona sobre el fet que els xiquets ja no juguen al carrer i com això influencia la convivència i comunicació familiar, així com els valors que transmetem i la seua educació.

BON INICI DE CURS

Tornem a l'escola i tot i que portem quasi un mes de classes, és ara, a l'octubre quan comencem de veritat a posar-nos les piles i a crear progectes plens de màgia, idees interessants i recursos novedosos.

Aquest curs, per fi, puc dir que ja tinc de nou la meua plaça definitiva, després d'haver estat uns anys en supressió, rodant per diferents escoles que no han fet sinò ensenyar-me el que vull i el que no vull per als meus alumnes. ara em trobe a un centre d'integració d'alumnat TEA (Transtorn de l'espectre autista) i és per a mi tot un repte tenir a la meua aula dos alumnes que necessiten unes atencions especials i ben individualitzades. el curs es planteja com un gran aprenentatge per a mi, ja que mai havia tingut l'oportunitat d'aprendre d'aquestos alumnes i fer-me més gran com a mestra. He de dir, que després de dues setmanes amb ells, estic començant a canviar la meua manera de pensar, adaptant l'espai, recursos, decoració de l'aula per tal d'afavorir al màxim la integració i el benestar d'aquestos xiquets, seguint les pautes tant de mestres companyes de l'escola, com de terapeutes externs especialistes en matèria. Sé que em queda molt de camí per recòrrer i moltes coses que he de millorar, però estic preparada, amb il.lusió i energia per fer d'aquest un món millor i més tolerant. és per això que aquest curs encetem una nova secció on aniré penjant vídeos, informació i recursos que ens poden ajudar a tots a atendre tant a aquests alumnes com a qualsevol altre tipus d'alumnat, fent que tots es beneficien de la gran diversitat que existeix a la nostra societat.

Espere siga del vostre interés. i no oblideu que, si participeu i afegiu recursos, tots ens nodrim i aprenem. El millor treball: el treball en equip.

Bon curs per a tots/es!