exploradores

viernes, 13 de mayo de 2016

RACÓ DE LES LLETRES

En aquest racó els menuts han de construir paraules conegudes (generadores) copiant del model i fer un dibuix que represente el que han escrit. Un nivell de major dificultat seria construir paraules per ells mateixos, activitat més apropiada per a alumnes de 5 anys.



APRENENT ELS NOMS DELS COMPANYS

Partint dels llibres dels noms individuals que vam fer al primer trimestre, aquest últim estem aprofitant-los per jugar amb els noms dels companys. Els alumnes identifiquen les lletres i les associen als seus amics, a més de jugar a compondre'ls, resseguir-los, comparar quin és més llarg i quin de més curt. Els agrada moltíssim!




JUGANT A TERRA AMB NÚMEROS I FORMES

Una forma ben divertida d'aprendre a traçar els números i les formes són aquestos circuits fets amb precinte de colors sobre terra. Els menuts juguen a resseguir-los amb els cotxes, el dit, ninots o fins i tot caminant per damunt.





PUZZLES GRIMM'S

Un altre material amb el qual em vaig fer fa una setmana va ser aquest fantàstic puzzle de fusta de Grimm's. El color és impressionant i la seua utilitat molt gran. Hi ha de ben diferents, atenent a la dificultat dels mateixos, però jo vaig triar aquest, de 50 peces amb 5 models per construir. La meua idea inicial no era reproduïr el puzzle model, ja que esic utilitzant-lo amb xiquets de 3 anys, sino utilitzar les peces abstractes per crear figures, formes o creacions lliures també abstractes que permeteren als alumnes experimentar amb el color, la forma i la posició en l'espai.

Les peces són menudes i imantades, de manera que es poden utilitzar tant a la caixa del joc que ve imantada o a les pissares imantades de classe.

Tot un encert!





lunes, 9 de mayo de 2016

IOGA PER A INFANTS

Fa un temps que portava donant-li voltes a la idea de realitzar petites sessions de ioga a l'aula. Ara que ha arribat el bon temps els menuts están més nerviosos i els costa centrar-se a les activitats que requereixen una major concentració. A més a més, molts d'ells ja comencen a agafar postures viciades quan estan asseguts a les cadires. És per això que un dia vaig provar a realitzar alguns estiraments i algunes postures senzilles que ja coneixia d'haver practicat aquesta disciplina, amb un acompanyament musical de relaxació. El resultat va ser molt positiu i els alumnes començaren a demanar quasi a diari eixos moments de pau, concentració i relaxació.  Com que veia que em feia falta algun suport visual que ens ajudara a ambdues parts, vaig estar buscant i he trobat aquest joc tan interessant.
El joc conté 27 cartes amb fotografies de xiquets realitzant postures de ioga senzilles i una explicació de com s'ha de realitzar i què treballa en el nostre cos, en què ens beneficia. A més també hi ha dos contes i algunes propostes d'activitat, però es poden ampliar en gran manera.
Avui ha estat el primer dia que les hem utilitzades i puc dir que són tot un encert. Els xiquets estan en silenci, concentrats, tractant de reproduir la imatge, treballant la respiració al mateix temps i la relaxació i, en acabar, es troben molt més tranquils.
Vos animeu a provar-ho?


 "La muntanya"

 "El llibre"


"La cobra"