exploradores

domingo, 22 de febrero de 2015

PLATAFORMA eTwinning

La plataforma eTwinning és un recurs fantàstic que ens permet contactar amb altres escoles de la UE, per compartir recursos amb mestres d'altres països i per realizar projectes conjunts amb els alumnes.
Aquest curs he tingut l'oportunitat de formar part d'un d'eixos projectes "If I were in your shoes" amb una escola de Polònia propera a la ciutat de Cracòvia. Els alumnes de 5 anys polacs i els meus alumnes estem realitzant una activitat on, amb l'ajuda de fotografíes que compartim entre nosaltres, podem veure els paisatges al voltant de la seua escola, el temps atmosfèric en diverses èpoques del curs i el vestuari que portem en funció de la temperatura. Els alumnes contacten uns amb altres realitzant dibuixos que representen el temps atmosfèric del país amb qui contactem i dels alumnes de la seua aula amb la roba que imaginem porten, depenent de la temperatura ambiental. Al mateix temps, realitzem vídeos on els xiquets s'expressen en llengua anglesa representant algunes de les activitats que realitzem a l'aula.
Aquest projecte està resultant molt motivador per als menuts, ja que tenen l'oportunitat de conèixer altres xiquets com ells en un altra part del nostre continent, conèixer un poc més de la seua cultura i veure la importància d'aprendre diferents idiomes per poder comunicar-se fora del seu país, donant una visió útil i pràctica d'allò que están aprenent a l'escola.
Vos anime a tots i totes a experimentar i enriquir-vos amb aquest recurs que tenim a les nostres mans.